Kvalitetni dječji bicikli

Djeca se obožavaju kretati, te svojom radoznalosti od najmlađih dana sami uče puzati i hodati. Nakon što malo ostare, djeca razvijaju želje za nekim drugim stvarima, a jedna od njih su i dječji bicikli. Jednom kada vaše dijete sjedne na biciklu i shvati da ne mora hodati ili trčati da bi se kretalo, njegov kompletni svijet će se okrenuti. Od toga trenutka one postaju omiljena zabava i igračka, a kod mnoge djeca ova stvar neće dosaditi do kasnijih godina i prelaska na neko drugo prijevozno sredstvo. Kroz ovaj tekst saznajte sve o tome koja su omiljena prijevozna sredstva kod djece, koje dječje bicikle birati ovisno o godinama i gdje ih možete kupiti.

Guralice su za najmlađe

Najmlađa djeca žele biti kao starija, a to je posebno izraženo ako imaju starijeg brata ili sestru. Kako biste im pružili zadovoljstvo vožnje i potakli ih na razvijanje nogu, veoma dobar poklon su guralice.

Dječji bicikli - guralice za djecu Trybike
Dječji bicikli – guralice za djecu Trybike drvena guralica – natur

Dječji bicikli koriste se tek kod starije generacije, a guralice će biti odličan i siguran dodatak za najmlađe. One su najčešće plastične i na četiri ili tri kotača, te će omogućiti vašem djetetu da od malih nogu savladava vožnju i krene shvaćati kako fizika funkcionira.

Dječji bicikli bez pedala

Nakon što vaše dijete malo ostari, vrijeme je da ga upoznate s nekim osnovnim fizičkim silama, poput gravitacije. Dječji bicikli bez pedala idealni su za mlađu djecu, prije nego što budu dovoljno veliki da krenu učiti vožnju s pedalama i održavanje stabilizacije.

Dječji bicikli bez pedala Likeabike
Dječji bicikli bez pedala Likeabike Jumper – crvena

Kod ove vrste je neophodno da odaberete pravu veličinu, jer dijete mora biti u mogućnosti nogama se odgurivati od zemlje. Ovo je odličan prelaz na bicikle, jer će vašem mališanu omogućiti da se upozna s ravnotežom i da ga pripremi za vožnju bicikle na pedale. Ova vrsta bicikli dodatno pomaže u razvijanju djece i jača njihove noge zbog konstantne potrebe za odgurivanjem.

Dječji bicikli ovisno o godinama

Svi ovi dječji bicikli dobri su za najmlađu djecu, a već od treće godine djeca kreću voziti bicikle na pedale. Ako osjetite da je vaše dijete spremno, tada možete krenuti u kupnju bicikle na pedale, ali je veoma važno da znate koja veličina vam je potrebna. Djeca u većini slučajeva nisu previše različita dok su mlada, već se razlike kreću formirati ulaskom u pubertet. Tako da su dječji bicikli podijeljeni prema godinama, a ovisno o tome da li je vaše dijete ispod ili natprosječnog rasta birate bicikle za njega.

  • 12 colski bicikli namijenjeni su djeci od 3 do 5 godina
  • 14 colski dječji bicikli namijenjeni su za djecu između 4 i 5 i pol godina
  • Za djecu od 4 do 6 godina preporučuju se 16 colski bicikli
  • Ako je vaše dijete u dobi od 5 do 8 godina potrebni su vam 18 colski bicikli
  • 20 colski bicikli namijenjeni su djeci starosti od 6 do 9 godina
  • Djeca starija od 9 godina trebala bi voziti 24 colski bicikl
  • Za djecu od 10 do 14 godina preporučuju se 26 colski bicikli

Kacige za djecu i ostali dodatci za bicikl

Obavezan dodatak su kacige za djecu. Neovisno o dobi djeteta i vrsti bicikla koji ono vozi, dječje kacige štite ga u slučaju pada. Pad s bicikle može biti veoma neugodan, te može prouzročiti ozbiljne ozljede. Kacige za djecu će ga zaštititi, a osim toga djeca ih vole. Dolaze u raznim bojama i sa zanimljivim dizajnima, te će postati dječji omiljeni predmet, koji neće htjeti skidati čak i kada ne voze bicikl. Prilikom kupnje kacige za djecu nemojte štedjeti, jer nema smisla ako je ona samo modni dodatak. Osim kacige, vašeg mališana možete zaštititi i nekim drugim stvarima, poput štitnika za koljena i laktove.

Kacige za djecu su obavezan dodatak, ali da bi vožnja bicikle bila sigurna i što bolje iskustvo, možete se odlučiti na neke druge dodatke. Dodatna mjesta za stvari na bicikli će učiniti putovanje mališana sigurnim, jer neće morati prevoziti stvari po rukama. Zvonce djetetu može pomoći da upozori prolaznike da se sklone, dok će ga svjetla za bicikl učiniti vidljivim drugim sudionicima prometa ili prolaznicima. Bicikli, kacige za djecu i ostala dodatna oprema može se pronaći u web trgovini Kakadu. Jednostavno odaberite sve artikle koje želite naručiti i posjetite njihovu trgovinu, te će nakon narudžbe paket biti isporučen na vašu kućnu adresu u veoma kratkom roku.

By splett