Karta svijeta za djecu odličan je način da im se približi naš raznovrstan i prostran svijet

Kada se govori o najmlađima, onda je učenje kroz igru i zabavu najbolji način da im se prenese znanje. Ipak, neke stvari relativno su jednostavne i intuitivne za prijenos u zabavnu i interaktivnu igru, dok s drugima isti pristup može biti problem. Karta svijeta za djecu odličan je način da im se približi naš raznovrstan i prostran svijet i sve posebnosti zemalja s kojima dijelimo planet na simpatičan i zabavan način. 

Istovremeno, koncepti koji mogu biti komplicirani za razumijevanje i prihvaćanje mogu se pretvoriti u jednostavne i zabavne pojmove koje će dijete mnogo lakše prihvatiti kada se s njima susretne na ovaj način.

Utažite žeđ za znanjem

Karta svijeta za djecu može se pronaći u mnoštvu različitih oblika. Ipak, imate li malog radoznalca, onda su najbolje one interaktivne. Interaktivne karte svijeta za djecu omogućuju mališanima da rade upravo ono u čemu najviše uživaju – postavljaju pitanja i dobiju odgovore.

Karta svijeta za djecu može se pronaći u mnoštvu različitih oblika

Mogu se pronaći u više oblika, od programa na računalu pa sve do društvenih igara, pa je moguće pronaći ponešto za svakog mališana. Kod ovakve vrste ipak je važno imati na umu kako su one prilagođene za mališane starije od 6 godina!

Korisno i lijepo rješenje za učenje zemljopisa

Želite li potaknuti vaše mališane da sami istražuju naš planet, onda je karta svijeta za djecu u obliku postera odlična ideja. Modeli u tom obliku najčešće dolaze s mnoštvom simpatičnih ilustracija koje pričaju kratku priču o svim dijelovima svijeta.

Karta svijeta za djecu u obliku postera je odlična ideja

Nerijetko se na rubovima može pronaći i kratko objašnjenje svake ilustracije, kako bi cijela karta bila što informativnija. Ovakvi modeli osigurat će sate i sate istraživanja i novih avantura bez kraja, jer ćete na njima uvijek pronaći nešto novo, zanimljivo i neočekivano.

Ukrasite prostor zanimljivim informativnim dodatkom

Tražite li pak način da ukrasite prostor, onda je karta svijeta za djecu u obliku naljepnice za zid odlična ideja. S jedne strane, na taj način svoje mališane od malih nogu možete upoznavati s raznim zabavnim činjenicama o našem planetu, dok s druge također lijepo možete ukrasiti dječju sobu. 

Dječje karte svijeta u obliku naljepnica najčešće su nešto jednostavnije od postera, što ih čini mnogo ljepšim ukrasom u prostoru. S druge strane mogu biti odličan alat za:

  • učenje
  • usvajanje osnovnih koncepata

A sve to upravo zbog mnogo više minimalističkog dizajna, koji ne zasipa odjedanput s mnoštvom informacija.

Korisno i udobno rješenje za djecu

Karte svijeta za djecu mogu se pronaći u mnogo oblika. Oni koji sliče kartama ili posterima najbolji su kada se radi o izravnom učenju. Ipak, ako imate dijete koje nije pretjerano zainteresirano za zemljopis ili pak želite da vaše dijete osnovne informacije usvoji na suptilan način, onda su modeli obliku društvene igre odlična ideja. 

Od najmlađih dana, kada se mališani obožavaju igrati na podu, karte svijeta za djecu mogu imati dvostruku ulogu, na primjer u obliku:

  • tepiha
  • podloške za sjedenje na podu

I dalje informativna, ovakva karta svijeta može poslužiti samo kao toplo mjesto za sjedenje dok, na primjer, igrate društvene igre ili pak i kao mjesto za učenje.

Pomagala za dječje učenje

Imate li mališana koji voli učenje i mozgalice, onda je karta svijeta za djecu s magnetima odlična ideja. Može koristiti i kao magnetna ploča na koju sami možete postaviti važne podsjetnike ili pak objesiti zabavne informacije o zemljama koje su vam privukle pažnju.

Neke takvi modeli pak dolaze s posebnim magnetima u obliku država ili pak s imenima glavnih gradova država, čime se cijela karta pretvara u jednu veliku slagalicu.

Učenje kroz društvene igre

Nema boljeg načina od učenja kroz igru, pogotovo kada se to radi u društvu prijatelja. Društvene igre odlična su šansa da pokažete svoje znanje ili pak naučite nešto novo dok se zabavljate i družite. Dolaze u raznim oblicima, od onih kod kojih je potrebno pokazati određeno znanje, primjerice iz raznih područja poput zemljopisa, povijesti i sl. Postoje i one kod kojih je najbitnija strategija i dobro planiranje kako biste na kraju izašli kao pobjednik.

A za djecu su odlične društvene igre koje se temelje na sreći, tj. one za koje nije potrebno neko posebno predznanje i slično. No, imajte na umu da će djeca nekada igrajući društvene igre postati frustrirana, pogotovo nakon što izgube nekoliko partija. S druge strane, sve to utječe na jačanje njihovog karaktera i društvene igre su nešto što je svakako preporučljivo za poklon za djecu.

Toplice za djecu

I najmlađi zaslužuju odmor i opuštanje u toplicama

U današnjem užurbanom svijetu, sve veći broj ljudi shvaća važnost pronalaženja vremena za sebe kako bi obnovili tijelo i um. Međutim, među onima koji najčešće zanemaruju svoje potrebe za odmorom su roditelji, posebno oni koji brinu o maloj djeci. S neprestanim obavezama i brigom oko djece, roditelji se rijetko uspijevaju opustiti i posvetiti vlastitom blagostanju. 

Upravo tu dolaze do izražaja toplice za djecu kao idealno rješenje za obitelji.

By splett