Tvrtku Radio Flyer osnovao je davne 1917. g. Antonio Pasin u Chicagu. Njegova glavna vodilja prilikom osnivanja tvrtke bila je da unese radost u živote svakog dječaka i djevojčice. Najpopularniji proizvod ove tvrke su crvena plastična kolica, a osim njih tvrtka prodaje i razne igračke namijenjene vožnji, poput bicikla, tricikla, romobila i dr.
Kako bi proslavili 80 godina poslovanja tvrtke, 1997.g. su napravili ogromnu verziju svog najpopularnijeg proizvoda, crvenih kolica. Bile su dugačke oko 8 metara i široke oko 4 metra. Kad je ručka kolica podignuta, visina do krajnje točke je iznosila čak oko 8 metara. Kolica su težila oko 7 tona.

Glavne odlike tvrtke

S obzirom da tvrtka uspješno radi već gotovo 100 godina, postoje neke stvari na koje se izrazito ponose. Kao glavnu odliku smatraju trajnost njihovih proizvoda. Sve igračke izrađene su od visokokvalitetnih materijala i nerijetko se prenose s generacije na generaciju. Osim toga, tvrtka izdvaja puno novca kako bi tokom proizvodnje njihovih igračaka bilo što manje štete za okoliš. Isto tako, prilikom izgradnje novih pogona okreću se novim ekološkim i prihvatljivijim sredstvima, sve u cilju što boljeg očuvanja okoliša. Prilikom proizvodnje koriste se isključivo materijalima koji su potpuno sigurni za djecu. Većina njihovih igračaka izrađena je od dva materijala visoke kvalitete: plastike i čelika. Kao zadnju stvar na koju se ponose, tvrka ističe radnu atmosferu među radnicima kao i često organiziranje zabava za djecu. Uz sve to, tvrtka svake godine donira značajne iznose organizacijama koje pomažu djeci.

Crvena kolica

Crvena kolica najpopularniji su proizvod ove tvrtke i po njemu je tvrtka prepoznatljiva. Mnoge druge tvrtke rade slične kopije, ali samo je jedan originalan proizvod, a to je njihov. Još jedna zanimljivost ovih kolica je što tvrtka nudi mogućnost personalizacije. To znači da možete birati razne dodatke koji će tvrtka ugraditi na osnovni model. Tako je moguće birati zaštitu za sunce i prtljagu, različite vrste tkanina kao i ugravirati ime na kolica i tako ih učiniti potpuno unikatnim. Postoji nekoliko verzija samih kolica, ali većina ih nudi sklopiva sjedala kako bi djeca mogla nesmetano sjediti ili ih možete sklopiti i prevoziti teret, prtljagu ili nešto drugo. Posjeduju i razne korisne dodatke, poput držača za čaše, pojaseva za vezivanje i ostalog. U svakom slučaju, ova kolica su idealna za prijevoz djece i prtljage i zato su česti odabir mnogih roditelja.

By splett