Dječje kacige danas možete pronaći u svakoj trgovini koja prodaje bicikle ili neka druga vozila pa ih svakako nemojte zaboraviti kupiti. Osim same veličine, potrebno je obratiti pažnju na nekoliko stvari prilikom kupnje dječje kacige.

Odabir idealne dječje kacige

Dječje kacige mogu se pronaći u velikom broju modela pa je ponekad teško pronaći onu idealnu. Ne bi ju trebali birati samo po izgledu ili cijeni, već bi trebali obratiti pažnju i na neke bitnije stvari.

Prije svega, dječje kacige dostupne su u dvije veličine, S i M te prvo morate odrediti koja od te dvije veličine je odgovarajuća za vaše dijete. Ako niste sigurni, najbolje da povedete dijete sa sobom u kupovini kako bi dijete odmah moglo probati kacigu. Dječje kacige, nakon što se zategnu s remenima, moraju savršeno pristajati na glavu, odnosno kaciga se ne smije pomicati.

Većina dječjih kaciga posjeduje i nekoliko otvora za zrak na vrhu. Neke dječje kacige imaju svega tek nekoliko otvora, dok neke imaju puno više otvora. Iako otvori pomažu da zrak struji kroz kacigu i da je ugodnije nositi kacigu, previše otvora ima i jedan nedostatak. Što je više otvora, to je manja površina koja zapravo štiti glavu od udarca. Budući da je osnovna namjene dječje kacige da što bolje zaštiti dijete, onda je bolje potražiti onu koja ima tek svega nekoliko otvora za zrak.

Održavanje

Kad je riječ o dječjim kacigama, postoje neka pravila kojih bi se trebalo pridržavati kada je riječ o održavanju. Prije svega, želite li da dječje kacige dugo ostanu lijepe, morate ih redovito čistiti. U tu svrhu možete koristiti toplu vodu ili u slučaju većeg zaprljanja, dodajte u vodu i neki blaži sapun kako ne bi oštetili površinu.

Nemojte držati dječje kacige blizu nekog izvora topline kako ne bi došlo do slabljenja onih dijelova koji su zalijepljeni. Vrlo je bitno da su svi dijelovi na dječjoj kacigi dobro zalijepljeni i učvršćeni kako bi dječka kaciga pružala onu razinu sigurnosti koja se od nje očekuje.

U slučaju udarca dječje kacige u tlo prilikom pada, nemojte ju ni pokušavati popraviti, već ju obavezno zamijenite i nabavite novu.

By splett